Elektrische mountainbike kopen? Alles wat u moet weten!

Wilt u een elektrische mountainbike kopen? In deze blog leest u wat een elektrische mountainbike  of afgekort E-MBT precies is, komt u meer te weten over de verschillende types, het bereik, hoe u moet opladen en de prijs.

 

Wat is een elektrische mountainbike of E-MBT?

 

De naam verraadt het natuurlijk helemaal: een elektrische mountainbike of afgekort E-MTB is een mountainbike waarbij een elektromotor ondersteuning geeft bij iedere trap. Net zoals bij gewone elektrische fietsen kan u de mate van ondersteuning zelf bepalen of zelfs helemaal uitzetten.

 

Wat zijn de voordelen van een elektrische mountainbike?

 

Een elektrische mountainbike is ideaal voor mensen die van fietsen houden en het sociale contact willen opzoeken, maar wegens een gebrek aan trainingskilometers niet over de nodige conditie beschikken om zich te kunnen meten met hun vrienden.

Ook op een bergachtig parcours in het buitenland is de ondersteuning van de elektromotor een zeer goede hulp. Geen enkele hellingsgraad zal te zwaar zijn.

 

Wat is het vermogen van de elektromotor?

 

De elektromotor van een E-MTB heeft een maximaal vermogen van 250 W, waarmee u zich probleemloos kan uitleven op eender welk mountainbikeparcours.

 

Wat is het gemiddelde rijbereik?

 

Het rijbereik is grotendeels afhankelijk van de batterij waar u voor kiest. We raden u aan om een batterij met een vermogen van minstens 500 of zelfs 625 Wh aan te schaffen. Daarnaast spelen ook de weersomstandigheden, het terrein, hoe hard u zelf trapt en uw eigen gewicht een grote rol.

In de beste omstandigheden is het mogelijk om zo’n 100 kilometer uit je batterij te halen. Rijdt u echter over een ruw, moeilijk parcours in harde weersomstandigheden? Dan blijft het soms maar bij 20 kilometer.

 

Hoe laad je op?

 

Iedere batterij kan u gewoon thuis of op het werk in het stopcontact steken. De batterij helemaal volladen duurt ongeveer twee tot zes uur. U vindt de batterij doorgaans op de onderste buis, waar normaal de drinkbushouder zit. Het helemaal opladen van de batterij komt bovendien neer op 0,10 tot 0,20 eurocent.

 

Wat zijn de toonaangevende merken?

 

De mountainbikes van Swype E-MTB zijn veelzijdige en kwalitatieve e-MTB's voor alle gelegenheden. De robuuste e-mountainbikes voelen zich direct thuis op zowel onverharde wegen en bospaadjes als op de makkelijke trails van de grote stad.

U kan kiezen uit Swype Fully’s of Hardtails. De Swype Hardtails hebben alleen een geveerde voorvork. De Fully’s zijn voorzien van een vering bij de voorvork en een achterdemper in het frame.

De Hardtails hebben als voordeel at ze iets goedkoper zijn dan de Fully’s Ook hebben ze een efficiëntere trapkracht en een lager gewicht. Ze zijn zelfs voorzien van spatborden en een pakdragen, waardoor de fiets een zeer breed consumentenplatform kan bereiken. Bij Fully’s worden de schokken dan weer perfect opgevangen. Ook zijn ze makkelijk te controleren en remmen ze krachtig. Ideaal voor paden met veel oneffenheden.

 

Elektrische mountainbike prijs: wat kost het?

 

De prijs van een Swype Hardtail ligt tussen € 4099 en € 5499, voor de Fully’s betaalt u tussen de € 3.149,90 en € 3.749,90. Beide types zijn uitgerust met een Bosch Performance CX-motor, die de meest krachtige motor is binnen Bosch.

 

Elektrische mountainbike kopen? Bekijk het ruime aanbod en netwerk van VDW Bikes!

Bent u geïnteresseerd in een fiets uit het gamma van VDW Bikes? We beschikken over een ruim netwerk van fietswinkels en vakhandels. Er bevindt zich dus ongetwijfeld een partner van VDW Bikes in uw buurt. Bekijk hier alvast onze merken!

Decennialange ervaring en passie

VDW Bikes is een verderzetting van Van Der Wal, een groothandel in fietsen en accessoires die meer dan een eeuw geleden opstartte. Sinds 2020 maakt VDW Bikes deel uit van de Beerens Groep.

2024-VDW BIKES NV
  
WEBSITE BY CREATE YOUR MATRIX