Fietshelm kind: waar moet u op letten?

Een fietshelm voor uw kind is onmisbaar. (Leren) fietsen gaat immers gepaard met vallen en opstaan. Bovendien is ieder kind onder de 12 jaar wettelijk verplicht om een fietshelm te dragen. In deze blog leest u enkele tips die u helpen bij het kiezen van de juiste helm voor uw kind.

 

De maat

De maat van een kinderfietshelm is de allerbelangrijkste factor bij een doeltreffende bescherming van het hoofd. U moet daarom eerst de hoofdomtrek meten. Er zijn al helmen voor een hoofdomtrek van 44 cm. De meeste kinderen tussen 4 en 11 jaar zijn gesteld met een maatje XS of S.

Het is belangrijk dat u de helm niet ‘op de groei’ koopt, in de veronderstelling dat het hoofd van uw kind snel zal groeien. De helm moet bij een val of aanrijding goed op het hoofd blijven zitten. Anders heeft hij geen nut. 

 

De discipline

Voor kinderen die een tochtje willen maken met een gewone kinderfiets volstaat een eenvoudige kinderfietshelm met verluchtingsopeningen. Rijdt uw kind nog niet zelf, maar neemt het plaats in een fietsstoeltje? Let er dan op dat de achterkant van de kinderhelm niet botst tegen de leuning.

Is uw kind al een liefhebber van mountainbiken of BMX’en? Kies dan voor een bollere vorm die een grotere oppervlakte bedekt. Ook hoort de sluiting verstevigd te zijn, zodat uw kind geen trillingen ervaart op een hobbelige, ruwe ondergrond.

 

Het comfort

Comfort is alles voor uw kind, want anders zal het ontspannende fietstochtje op zondagmiddag van korte duur zijn. Een kinband voorkomt bijvoorbeeld dat de huid vast komt te zitten in het slotje. Openingen in de helm zorgen dan weer voor verkoeling op warme dagen en een speciaal netje kan opdringerige insecten buitenhouden.

 

De kleur en stijl

Uw kind moet zich goed voelen met een helm op zijn of haar hoofd, anders wordt hij niet gedragen. Daarom is het belangrijk dat u uw kind zelf de kleur en stijl van de helm laat kiezen. Laat de leuke motiefjes en felle kleuren maar komen!

 

Het merk

De unieke fietshelmen van Melon staan bekend voor de perfecte samenkomst van protectie, fashion en hun pluimgewicht van 250 gram. Ter vergelijking: helmen van andere merken wegen doorgaans zo’n 450 à 500 gram. Het mag dan niet verbazen dat de Melon-helmets al verschillende awards hebben gewonnen, met onder meer de Red Hot- award in 2014.

Het merk Bollé heeft naast zijn zeer ruime collectie sport- en vrijetijdsbrillen eveneens een breed assortiment kinderfietshelmen, gekend voor hun perfect aansluitende pasvorm.

Ook zijn de helmen van Bollé voorzien van de modernste technieken. Mips oftewel ‘Multi-directional Impact Protection System’ is daarvan het ideale voorbeeld. Het komt erop neer dat de helm een betere bescherming biedt bij klappen op het hoofd vanuit verschillende hoeken, waardoor hersenschade door een valpartij nog beter wordt voorkomen.

 

Fietshelm kind kopen? Bekijk het ruime aanbod en netwerk van VDW Bikes!

Bent u geïnteresseerd in een fietshelm uit het gamma van VDW Bikes? We beschikken over een ruim netwerk van fietswinkels en vakhandels. Er bevindt zich dus ongetwijfeld een partner van VDW Bikes in uw buurt. Bekijk hier alvast onze merken!

Decennialange ervaring en passie

VDW Bikes is een verderzetting van Van Der Wal, een groothandel in fietsen en accessoires die meer dan een eeuw geleden opstartte. Sinds 2020 maakt VDW Bikes deel uit van de Beerens Groep.

2024-VDW BIKES NV
  
WEBSITE BY CREATE YOUR MATRIX