Trekkingfiets kopen? Lees eerst onze tips!

Wilt u een trekkingfiets kopen om te gebruiken op vakantie, in uw vrije tijd of voor woon-werkverkeer? Dan geeft onze blog u enkele handige weetjes over het frame, de vering, de remmen, de versnellingen en kwalitatieve merken.

 

Frame

Het frame van een trekkingfiets herkent u onmiddellijk, want het is vaak iets kleiner dan dat van een stadsfiets. De stijfheid en het gewicht van het frame is belangrijk bij een trekkingfiets, want u heeft immers vaak ook bagage mee.

Daarom mag de fiets zelf al niet te veel wegen en ook mag het frame niet gaan zwabberen, want dat is levensgevaarlijk. Staal wordt om die redenen het vaakst gebruikt als materiaal voor het frame.

Het formaat van het frame moet perfect bij uw lichaam passen. Neem je een te klein frame, dan krijg je onvermijdelijk last van je rug en nek. Een te groot frame zorgt dan weer al snel voor oververmoeide benen.

 

Versnellingen

U kan kiezen uit naaf- en derailleurversnellingen. Al worden naafversnellingen meestal niet gekozen, omdat ze te weinig mogelijkheden bieden bij het offroad rijden. Ook is het achterwiel minder makkelijk te verwijderen, waardoor het plakken van een band moeizamer gaat.

Bij een trekkingfiets gaat u daarom het best voor een derailleurversnelling. Voor een trekkingfiets geldt de volgende regel: hoe meer versnellingen, hoe beter. Daarom raden wij een trekkingfiets aan met minimum 18 versnellingen.  

 

Vering

De vering bij een trekkingfiets kan op de voorvork of op de zadelpen zitten. Toch worden verende voorvorken niet aangeraden bij de typische trekkingfiets, omdat ze te zwaar zijn en bij een defect meestal niet ter plaatse kunnen worden gerepareerd. De verende zadelpen is ontworpen om meer comfort te geven, want u krijgt niet bij elke hobbel uw zadel tegen u aangedrukt.

 

Remmen

U heeft de keuze uit drie soorten remmen, namelijk de v-brakes, hydraulische velgremmen en hydraulische schijfremmen. V-brakes of velgremmen willen we al schrappen uit het rijtje, want ze werken minder goed bij regenweer. Ook worden ze warm bij afdalingen, wat het risico op een klapband verhoogt. Hydraulische velgremmen zijn de luxe-variant van velgremmen, waarmee u het remmen beter kan doseren.

In tegenstelling tot velgremmen werken hydraulische schijfremmen uitstekend in de regen en onder modderige omstandigheden. Ook verslijten de velgen niet en worden de remmen niet warmer tijdens afdalingen. Wel zijn ze duurder dan velgremmen.

 

Merk

VSF fahrradmanufaktur staat gekend voor een breed en kwalitatief gamma van trekkingfietsen van premium kwaliteit. De trekkingfietsen bieden een ongeëvenaarde rijervaring en zijn onverwoestbaar. Dankzij hun stalen frame zijn ze degelijk, comfortabel en robuust. Ze worden het hele jaar door op de proef gesteld in het dagelijks leven en in de vrije tijd, door weer en wind, als allround vervoermiddel. En vaak zelfs als autovervanger!

 

Trekkingfiets kopen? Bekijk het ruime aanbod en netwerk van VDW Bikes!

Bent u geïnteresseerd in een fiets uit het gamma van VDW Bikes? We beschikken over een ruim netwerk van fietswinkels en vakhandels. Er bevindt zich dus ongetwijfeld een partner van VDW Bikes in uw buurt. Bekijk hier alvast onze merken!

Decennialange ervaring en passie

VDW Bikes is een verderzetting van Van Der Wal, een groothandel in fietsen en accessoires die meer dan een eeuw geleden opstartte. Sinds 2020 maakt VDW Bikes deel uit van de Beerens Groep.

2024-VDW BIKES NV
  
WEBSITE BY CREATE YOUR MATRIX